Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  23/06/2023
Data da última atualização:  22/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, A. P. M. dos; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; ZANINE, A. de M.; PINHO, R. M. A.; NASCIMENTO, T. V. C. do; PERAZZO, A. F.; FERREIRA, D. de J.; MACEDO, A. J. da S.; SANTOS, F. N. de S.
Afiliação:  ANA PAULA MAIA DOS SANTOS, Alagoas State University - Departament of Animal Science, Santana do Ipanema, Alagoas; EDSON MAURO SANTOS, Federal University of Paraíba, Department of Animal Science, Areia, Paraíba; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Department of Animal Science, Areia, Paraíba; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ANDERSON DE MOURA ZANINE, Federal University of Maranhão, Department of Animal Science, Chapadinha, Maranhão; RICARDO MARTINS ARAÚJO PINHO, Federal Institute of Education. Science and Technology of Ceara, Crato. Ceará; THIAGO VINICIUS COSTA DO NASCIMENTO, Federal University of Sergipe, Department of Veterinary., Nossa Senhora da Glória, Sergipe; ALEXANDRE FERNANDES PERAZZO, Federal University of Piaui, Department of Planning and Agricultural Policy, Teresina, Piauí; DANIELE DE JESUS FERREIRA, Federal University of Maranhão, Department of Animal Science, Chapadinha, Maranhão; ALBERTO JEFFERSON DA SILVA MACEDO, Federal University of Viçosa, Department of Animal Science, Viçosa, Minas Gerais; FRANCISCO NAYSSON DE SOUSA SANTOS, Federal University of Maranhão, Department of Animal Science, Chapadinha. Maranhão.
Título:  PCR identification of lactic acid bacteria populations in corn silage inoculated with lyophilised or activated Lactobacillus buchneri.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias Uncuyo, v. 55, n. 1, p. 115-125, 2023.
ISSN:  1853-8665
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the effect of inoculation with lyophilised and/or activated Lactobacillus buchneri on lactic acid bacteria populations in corn silage. Experimental treatments consisted of corn silage without additives or silage with the inoculants of L. buchneri (1 x 105 cfu/g) applied according to the manufacturer’s recommendations (1 g/tonne fodder) in the forms of the lyophilised inoculant and pre-activated inoculant. Purified isolates from corn silage with and without the inoculant were identified, and 93% of the isolates corresponded to the lactic acid bacteria of the species Lactobacillus plantarum. Among the isolates, no bacteria of the species L. buchneri were detected. The application of lyophilised or activated L. buchneri improved the microbiological profile and reduced ethanol production in corn silage, even without being identified among the isolates captured 70 days after ensilage.
Palavras-Chave:  Bactérias láticas; Reação em cadeia da polimerase; Silagem de milho.
Thesagro:  Bactéria; Fermentação Lática; Inoculante; Silagem.
Thesaurus Nal:  Lactobacillus buchneri.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/260906/1/PCR-identification-of-lactic-acid-bacteria-populations-in-corn-silage-inoculated-with-lyophilised-or-activated-Lactobacillus-buchneri-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60467 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  20/08/2010
Data da última atualização:  24/08/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MACHADO, J. C.; SOUZA, M. A. de; OLIVEIRA, D. M. de; CARGNIN, A.; PIMENTEL, A. J. B.; ASSIS, J. C. de.
Afiliação:  JUAREZ CAMPOLINA MACHADO, IAPAR; MOACIL ALVES DE SOUZA, UFV; DAVI MELO DE OLIVEIRA, UFV; ADELIANO CARGNIN, CPAC; ADERICO JÚNIOR BADARÓ PIMENTEL, UFV; JOSIANE CRISTINA DE ASSIS, UFV.
Título:  Recurrent selection as breeding strategy for heat tolerance in wheat.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 10, n. 1, p. 9-15, mar. 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The development of heat-tolerant varieties is an important goal of wheat breeding programs, requiring efficient selection methods. In the present study the use of recurrent selection was evaluated as a strategy to improve heat stress tolerance in wheat. Two cycles of recurrent selection were performed in experiments conducted in research areas of the Universidade Federal de Viçosa, located in Coimbra-MG and Viçosa-MG, in 2004 and 2007, in two growing seasons (summer and winter). The genetic gain and the existence of variability show the possibility of successful recurrent selection for heat-tolerance in wheat.
Palavras-Chave:  Ganhos por seleção; Tolerância ao calor em trigo.
Thesagro:  Temperatura; Trigo; Triticum aestivum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC31959 - 1UPCSP - PPCRI7828CRI7828
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional